Ladataan Tapahtumat
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lelumuseolla hypätään 60 vuotta ajassa taaksepäin, kun Paluu lapsuuteen – vuosikymmenten toivotut -tapahtumasarja jatkuu 1950-luvun merkeissä. WeeGeen pihalla voi kokeilla pihaleikkejä 50-luvun tyyliin ja museolla askarrellaan paperinukkeja ja -lennokkeja. Tietoisku-opastukset valottavat 1950-luvun lapsuutta, jolloin keräiltiin muun muassa autokuvia kahvipaketeista, luettiin ensimmäisiä muumi-kirjoja, kuunneltiin Kuningaskobraa ja pelattiin Kadonnutta Afrikan tähteä. 1950-luvun lapsi, kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi muistelee haastattelussa lapsuuttaan ja kokiskahvilassa voi nautiskella vuosikymmenen uutuusjuomaa. Tapahtuma on osa SuomiDesign-päivä WeeGeellä -tapahtumaa.

Ohjelma:

klo 11 – 17 Pihaleluja- ja leikkejä 1950-luvun tyyliin
WeeGeen etupihalla, sateen sattuessa kellarikerroksessa
Onnistuuko hula-vanteen pyöritys? Pysyvätkö käpylehmät aitauksessaan? Osutko ritsalla peltipurkkeihin? Tervetuloa kokeilemaan!

klo 11.30 – 13.30 Kokiskahvila
Lelumuseon pajassa
Kokiskahvilassa maistellaan 1950-luvun uutuuksia Coca colaa ja Jenkki-purukumia. Kahvilassa voi pelailla vaikkapa Kadonnutta Afrikan tähteä tai Pekka-peliä taikka lueskella Tammen Kultaisia Kirjoja.

klo 12.30, 14.30 ja 16.00 Tietoisku: Lapsuus 1950-luvulla
Lelumuseossa
Tietoisku-opastuksella tutustutaan 1950-luvun lasten muoti-ilmiöihin. Kahvipaketeista keräiltiin autokuvia, radiosta kuunneltiin Markus-setää ja Lauantai-illan toivottuja, ensimmäiset muovilelut tulivat kauppoihin ja Muumi-kirjoja suomennettiin. Suomalaista leludesignia edustivat muun muassa Juho Jussilan puulelut, Atelier Faunin muumi-peikot sekä Plaston muovileikkikalut.

klo 13.30 Haastattelussa 1950-luvun lapsi, kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi
Lavalla, WeeGeen aulassa
Aino- ja Tomppa-kirjoista sekä lukuisista muista kuvituksista tunnettu kuvittaja ja kirjailija Kristiina Louhi kertoo haastattelussa omasta lapsuudestaan 1950-luvulla.

klo 14.30 – 16.30 Paperilelutyöpaja
Lelumuseon pajassa
Lelumuseon pajassa askarrellaan paperinukkeja ja paperilennokkeja.